Narratieve hulpverlening - Verdiepingscursus

De narratieve principes en methodieken uit de basiscursus worden theoretisch verfijnd en uitvoerig getraind. Dominante verhaallijnen leren we verder uitrafelen, en we oefenen met het ombuigen van probleemverhalen naar alternatieve en meer verbindende verhalen. We gaan aan de slag met specifieke cliëntvragen en met het implementeren van narratieve ideeën in de eigen werkcontext. We maken kennis met narratieve concepten zoals ‘absent but implicit’, ‘sociaal discours’, ‘identiteitsvertogen’ en onderzoeken de mogelijkheden van het ‘dubbel luisteren’, ‘deconstructie van machtspraktijken’, ‘rijkere beschrijvingen van identiteiten’. Gedurende deze verdiepingsdagen leren we een narratief hulpverleningsproces in de steigers te zetten (scaffolding conversations). We bekijken waar deze benadering hand in hand gaat met de systeemtheorie en waar deze benaderingen elkaar aanvullen.

Ook in deze cursus wordt afwisselend gewerkt met uiteenzettingen, demonstratie- en ervaringsoefeningen, rollenspelen, filmopnames en casuïstiekbesprekingen.

Toelatingsvoorwaarden

Deelnemers moeten eerst Narratieve inspiraties in de hulpverlening - Basiscursus of level 1 aan het Institute of narrative therapy (www.instituteofnarrativetherapy.com) volgen.
 

Wat levert het mij op? 

Het boek Wegen naar her-verbinding - Narratieve, collaboratieve en dialogische praktijken is bij de prijs van de verdiepingscursus inbegrepen.
Deelname aan dit programma (SKJ208879) levert 65,20 punten op voor bij SKJ geregistreerde jeugdzorgwerkers in de categorie Formeel leren - cursus.

Deelname aan Narratieve hulpverlening verdieping (ID nummer: 427233) levert 63 registerpunten op voor de geaccrediteerde deskundigheidsbevordering voor bij Registerplein geregistreerde professionals. Is 1 ontwikkelactiviteit van 63 uur voor de bij Registerplein geregistreerde Sociaal Werker.

Deelname aan dit programma (ID 445357) levert 42 punten voor bij de NVRG geregistreerde Professionals.

De basiscursus gecombineerd met de verdiepingscursus is geaccrediteerd door het SKB (327 uren).

De basiscursus plus verdiepingscursus (11 dagen) kunnen gecombineerd worden met het counselingstraject, waardoor men het lidmaatschap van de LPVW kan aanvragen.
De
basiscursus plus verdiepingscursus (11 dagen) zijn erkend als specialistische cursus voor de systeemtherapie opleiding NVRG.

Deze opleiding is erkend (tot 31.12.2021) voor het Vlaams opleidingsverlof (VOV) (voorheen Betaald Educatief Verlof): registratienummer ODB-0001330. Meer informatie vindt u hier.

Met de KMO-portefeuille komt de Belgische overheid tussen in de kosten van uw opleiding. Meer informatie: www.kmo-portefeuille.be.

Ons registratienummer vindt u onderaan deze webpagina.

 

Narratieve en creatieve benadering >

OPLEIDER:                Sabine Vermeire 


UURSCHEMA:        online van 9u00 tot 15u00
                                          live van 9u00 tot 16u00


LOCATIE:                    Interactie-Academie VZW
                                           Van Schoonbekestraat 33
                                           B-2018 Antwerpen 

 

Dit programma maakt deel uit van het leertraject:

 

 Narratieve Hulpverlening > 

 

Je kan je hieronder inschrijven voor deze verdiepingscursus door op de begindatum te klikken.

 Deze verdiepingscursus gaat door op onderstaande data.

 Klik op één van deze data om je in te schrijven.

 Alle prijzen zijn inclusief catering.


 

© Interactie-Academie VZW – Van Schoonbekestraat 33, B-2018 Antwerpen
T  00 32 (0)3 237 01 52 (tussen 8u30 en 13u00) – F 00 32 (0)3 248 69 31
E-mail:  secretariaat@iaac.eu  of gebruik het contactformulier

Registratienummer voor de pijler Opleiding DV.O108447

Rekeningnummer: IBAN BE87 0015 1180 2994 - BIC-code: GEBABEBB

BTW-nummer: BE0408.344.759

Inschrijvingsvoorwaarden - Privacybeleid