Narratieve hulpverlening - Verdiepingscursus

(2 dagen live, 3 online en 1 live consolidatiedag)

De narratieve principes en methodieken uit de basiscursus worden theoretisch verfijnd en uitvoerig getraind. Dominante verhaallijnen leren we verder uitrafelen en hoe zich daartegenover te (her-)positioneren zodat we terug richtsnoeren vinden in wat we belangrijke en waardevol vinden. We oefenen in het speuren naar alternatieve en meer verbindende verhalen. We gaan aan de slag met specifieke cliëntvragen en met het implementeren van narratieve ideeën in de eigen werkcontext. De verschillende narratieve ingangen bij drukkende sociale discoursen en contexten, bij emoties en identiteitskwesties en bij gezin en gezinsmoeilijkheden We maken kennis met narratieve concepten zoals ‘absent but implicit’, ‘sociaal discours’, ‘identiteitsvertogen’ en onderzoeken de mogelijkheden van het ‘dubbel luisteren’, ‘deconstructie van machtspraktijken’, ‘rijkere beschrijvingen van identiteiten’. Gedurende deze verdiepingsdagen leren we een narratief hulpverleningsproces in de steigers te zetten (scaffolding conversations). We bekijken waar deze benadering hand in hand gaat met de systeemtheorie en waar deze benaderingen elkaar aanvullen.

Ook in deze cursus wordt afwisselend gewerkt met uiteenzettingen, demonstratie- en ervaringsoefeningen, rollenspelen, filmopnames en casuïstiekbesprekingen.

Toelatingsvoorwaarden

Deelnemers moeten eerst Narratieve inspiraties in de hulpverlening - Basiscursus of level 1 aan het Institute of narrative therapy (www.instituteofnarrativetherapy.com) volgen of via een ander opleidingsinstituut de basisconcepten en mappen in de vingers hebben.

Wat levert het mij op? 

Het boek Wegen naar her-verbinding - Narratieve, collaboratieve en dialogische praktijken is bij de prijs van de verdiepingscursus inbegrepen.
Accreditatie bij SKJ en NVRG werd aangevraagd. 

De basiscursus gecombineerd met de verdiepingscursus is geaccrediteerd door het SKB (327 uren).

De basiscursus plus verdiepingscursus (9 dagen) kunnen gecombineerd worden met het counselingstraject, waardoor men het lidmaatschap van de LPVW kan aanvragen.
De
basiscursus plus verdiepingscursus (9 dagen) zijn erkend als specialistische cursus voor de systeemtherapie opleiding NVRG.

Met de KMO-portefeuille komt de Belgische overheid tussen in de kosten van uw opleiding. Meer informatie: www.kmo-portefeuille.be.

Ons registratienummer vindt u onderaan deze webpagina.

 

Narratieve en creatieve benadering >

OPLEIDER:                Sabine Vermeire 


UURSCHEMA:        van 9 tot 16 uur


LOCATIE:                    Interactie-Academie VZW
                                           Van Schoonbekestraat 33
                                           B-2018 Antwerpen 

 

Dit programma maakt deel uit van het leertraject:

 

 Narratieve Hulpverlening > 

 

Je kan je hieronder inschrijven voor deze verdiepingscursus door op de begindatum te klikken.

 Deze verdiepingscursus gaat door op onderstaande data.

 Klik op één van deze data om je in te schrijven.

 Alle prijzen zijn inclusief catering.


 

© Interactie-Academie VZW – Van Schoonbekestraat 33, B-2018 Antwerpen
T  00 32 (0)3 237 01 52 (tussen 8u30 en 13u00) 
E-mail:  secretariaat@iaac.eu  of gebruik het contactformulier

Registratienummer van de KMO-Portefeuille voor de pijler Opleiding: DV.O108447

Rekeningnummer: BE87 0015 1180 2994 (BIC-code: GEBABEBB)

BTW-nummer: BE0408.344.759

Inschrijvingsvoorwaarden - Privacybeleid