Ontwikkelingspsychologie

Verschillende ontwikkelingstheorieën leiden ons denken en handelen ten aanzien van kinderen en jongeren. Ze fungeren als referentiepunt voor hulpverleners, artsen, leerkrachten, ouders en vele anderen. In deze cursus verdiepen we ons in de opkomst van het concept ‘ontwikkeling’ en in verschillende ontwikkelingsmodellen en onderzoeken de mogelijkheden daarvan voor de praktijk. We nemen belangrijke theorieën zoals de hechtingstheorie, theorieën over sociale, emotionele en cognitieve ontwikkeling en theorieën over identiteitsontwikkeling onder de loep. We bestuderen ontwikkelingsmoeilijkheden bij kinderen en jongeren vanuit de verschillende gangbare visies. Door middel van reflectie en oefeningen maken we de kennis over ontwikkelingsprocessen bruikbaar voor de therapeutische en hulpverlenende praktijk. Het lezen en bespreken van literatuur is eveneens een belangrijke peiler.

In de cursus verwerft men kennis over de verschillende leeftijdsfasen, ontwikkelingsstadia en de erbij horende verwachtingen. Men is in staat te reflecteren op concrete casuïstiek vanuit ontwikkelingsvisies en kan eveneens concrete ideeën en publicaties situeren binnen de verschillende ontwikkelingspsychologische benaderingen.

Meer informatie

Deze cursus is bedoeld voor professionals die geïnteresseerd zijn in ontwikkelingspsychologie, in het bijzonder voor diegenen die een aanvullende cursus nodig hebben om te voldoen aan de vooropleidingseisen van de Belgische Vereniging voor Relatie-, Gezinstherapie en Systeeminterventie (BVRGS) en de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG).

Wat levert het mij op? 

Dit programma wordt door het Registerplein, kwaliteitskeurmerk voor sociaal professionals gewaardeerd met 10,45 registerpunten.

Deze cursus telt als module ontwikkelingspsychologie voor de toelatingscriteria van de BVRGS en de NVRG.

Met de KMO-portefeuille komt de Belgische overheid tussen in de kosten van uw opleiding. Meer informatie: www.kmo-portefeuille.be.

Ons registratienummer vindt u onderaan deze webpagina.


Focus op de leefwereld van kinderen >

OPLEIDER:          Thomas Fondelli 


UURSCHEMA:   van 9u00 tot 16u00


LOCATIE:              Interactie-Academie VZW
                                    Van Schoonbekestraat 33
                                    B-2018 Antwerpen 

Je kan je hieronder inschrijven voor deze cursus door op de begindatum te klikken.

 Deze cursus gaat door op onderstaande data.

 Klik op één van deze data om je in te schrijven.

 Alle prijzen zijn inclusief catering.


 

© Interactie-Academie VZW – Van Schoonbekestraat 33, B-2018 Antwerpen
T  00 32 (0)3 237 01 52 (tussen 8u30 en 13u00) 
E-mail:  secretariaat@iaac.eu  of gebruik het contactformulier

Registratienummer voor de pijler Opleiding DV.O108447

Rekeningnummer: IBAN BE87 0015 1180 2994 - BIC-code: GEBABEBB

BTW-nummer: BE0408.344.759

Inschrijvingsvoorwaarden - Privacybeleid